Ten Cate wijst ontslagen De Boer terecht: Gebeurt vaak met Nederlandse trainers

Ten Cate wijst ontslagen De Boer terecht: "Gebeurt vaak met Nederlandse trainers"

26-07-2020 22:53
80

Henk ten Cate staat niet te kijken van het voortijdige vertrek van Frank de Boer bij Atlanta United. Volgens de 65-jarige Amsterdammer kampt De Boer met hetzelfde euvel als meerdere van zijn Nederlandse collega's: het onvermogen om zich aan te passen aan andere culturen.

De Boer werd bij Internazionale en Crystal Palace razendsnel ontslagen en hield het in de Verenigde Staten net iets meer dan één jaar vol. "Gebeurt vaak met Nederlandse trainers in het buitenland. Dat heeft alles te maken met het feit dat we erg goed zijn in Nederland en in het buitenland niet zo", aldus Ten Cate bij Rondo op Ziggo Sport. "Je moet je aanpassen, als je naar een ander land gaat."

Ten Cate werkte zelf als trainer in Duitsland, Hongarije, Engeland, Griekenland, de Verenigde Arabische Emiraten, Qatar, China en Saudi-Arabië. Hij heeft naar eigen zeggen ook moeite gehad met de aanpassing aan andere culturen. "Wij zijn heel direct als Nederlanders, we zeggen wat we denken. En we pakken spelers aan op de training of wedstrijden. Ja, dat moet je in het buitenland dus niet doen..."

Ten Cate heeft tijdens zijn tijd bij Chelsea geleerd hoe er aan wordt gekeken tegen het 'f-woord'. "Als jij het f-woord tegen een speler zegt... Dat kan niet, dat is not done, absoluut."