Advocaat is blij én nog niet klaar: 'Transfervrij, die wilde ik heel graag hebben'

Advocaat is blij én nog niet klaar: 'Transfervrij, die wilde ik heel graag hebben'

27-07-2020 08:34 Laatste update: 09:21
47

Het geraamte van Feyenoord is blijven staan, maar Dick Advocaat ziet dat hij komend seizoen minder te kiezen heeft. Het liefst voegt de trainer nog een extra middenvelder toe aan zijn selectie.

Feyenoord versterkte zich deze zomer met Bryan Linssen (Vitesse), Mark Diemers (Fortuna Sittard) en Christian Conte (FC St. Pauli). Nu is het geld op in De Kuip. "Toch ben ik heel blij dat de club er alles aan heeft gedaan om de selectie zo veel mogelijk bij elkaar te houden", verklaart Advocaat in het Algemeen Dagblad.

"We wilden de groep ook flink versterken, maar dat is gewoon erg lastig in deze tijd. We zochten in een categorie spelers die transfervrij zijn of heel goedkoop. Bryan Linssen was transfervrij en die wilde ik heel graag hebben. Het heeft even geduurd, maar hij is er. En Mark Diemers was bij Fortuna gewoon één van de beste middenvelders in de Eredivisie."

"De derde nieuweling, de Duitser Christian Conteh, ken ik nauwelijks", aldus Advocaat. "Hij is iemand voor de toekomst, hopelijk verrast hij ons allemaal. Hoe meer concurrentie, hoe beter. Want dat er iets bij is gekomen, was natuurlijk wel nodig ook."

Op het wensenlijstje van de Feyenoord-trainer staan nog een extra middenvelder. "Ja, in die linie hebben we de drie basisspelers van afgelopen seizoen nog aan boord, met Kökcü, Fer en Toornstra. Maar Ayoub, Tapia en Özyakup zijn weg. En ook Liam Kelly, al speelde hij nooit, keert niet meer terug. Voor die vier spelers heb ik Burger en Diemers nu terug, een zesde middenvelder is dan wel een vereiste. We gaan dit seizoen veel wedstrijden in korte tijd spelen, vergeet dat niet."