Derksen: Ik vind dat Ajax, AZ en ook PSV een betere selectie hebben

Derksen: "Ik vind dat Ajax, AZ en ook PSV een betere selectie hebben"

27-07-2020 08:57
122

Feyenoord heeft een wonder nodig om volgend seizoen mee te doen om de landstitel. Dat stelt Johan Derksen, die vraagtekens zet bij het besluit van Dick Advocaat om zijn contract met een jaar te verlengen.

Derksen ziet Feyenoord, dat zich versterkte met Bryan Linssen en Mark Diemers, niet als titelkandidaat. "Dat denk ik niet, eigenlijk. Ik had verwacht dat Advocaat hier niet meer aan zou beginnen, want Advocaat heeft afgelopen jaar wonderen verricht. Het is ongelooflijk hoeveel punten Feyenoord gepakt heeft, met niet echt sensationeel goed materiaal", laat de Veronica Inside-analist weten op Radio Rijnmond.

"Ik vind dat Ajax, AZ en ook PSV een betere selectie hebben", vervolgt Derksen. "Maar dat zegt vaak niet alles, want Advocaat heeft een soort magie. Als dat mannetje de kleedkamer binnenkomt, dan staat iedereen op scherp. Hij weet het optimale rendement uit een groep te persen. Maar ik weet niet of hij er verstandig aan gedaan heeft om dat dit jaar te gaan verbeteren. Als hij het evenaart, zou het al een wonder zijn."

Feyenoord eindigde in het door het coronavirus afgebroken Eredivisie-seizoen op de derde plaats.