'FC Twente, Heerenveen en NAC zitten achter Anderlecht-talent (21) aan'

'FC Twente, Heerenveen en NAC zitten achter Anderlecht-talent (21) aan'

Gepubliceerd: maandag 27 juli 2020 om 09:45ma 27-07-2020 om 09:45

Laatste update: maandag 27 juli 2020 om 09:46ma 27-07-2020 om 09:46

FC Twente, sc Heerenveen en NAC Breda zitten achter dezelfde speler aan. Dat meldt Het Nieuwsblad. Het gaat om Sieben Dewaele (21) van Anderlecht.

Dewaele kan volgens de Belgische krant zijn carrière vervolgen in Nederland. Twente, Heerenveen en NAC zijn geïnteresseerd in de talentvolle middenvelder, die ook als verdediger uit de voeten kan. Ook vanuit Portugal is er belangstelling. Het is onduidelijk of Anderlecht wil meewerken aan transfer, huur dan wel koop.

Dewaele komt uit de opleiding van Anderlecht en ligt nog twee jaar vast in Brussel. Afgelopen seizoen speelde hij vijftien wedstrijden in de Jupiler Pro League, waarin hij één assist gaf. Dewaele is meervoudig jeugdinternational van België.

Voor Heerenveen moet de zomerse transferperiode nog loskomen: de Friese club legde vooralsnog niemand vast. Twente haalde Kik Pierie (Ajax), Vaclav Cerny (FC Utrecht) en Nathan Markelo op huurbasis binnen, terwijl Gijs Smal overkwam van FC Volendam. De komst van Ajax-aanvaller Danilo Pereira is nog niet officieel. Bij NAC is Thom Haye de enige nieuweling.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws