'FC Twente, Heerenveen en NAC zitten achter Anderlecht-talent (21) aan'

'FC Twente, Heerenveen en NAC zitten achter Anderlecht-talent (21) aan'

27-07-2020 09:45 Laatste update: 09:46
22

FC Twente, sc Heerenveen en NAC Breda zitten achter dezelfde speler aan. Dat meldt Het Nieuwsblad. Het gaat om Sieben Dewaele (21) van Anderlecht.

Dewaele kan volgens de Belgische krant zijn carrière vervolgen in Nederland. Twente, Heerenveen en NAC zijn geïnteresseerd in de talentvolle middenvelder, die ook als verdediger uit de voeten kan. Ook vanuit Portugal is er belangstelling. Het is onduidelijk of Anderlecht wil meewerken aan transfer, huur dan wel koop.

Wedden

Meer odds

Dewaele komt uit de opleiding van Anderlecht en ligt nog twee jaar vast in Brussel. Afgelopen seizoen speelde hij vijftien wedstrijden in de Jupiler Pro League, waarin hij één assist gaf. Dewaele is meervoudig jeugdinternational van België.

Voor Heerenveen moet de zomerse transferperiode nog loskomen: de Friese club legde vooralsnog niemand vast. Twente haalde Kik Pierie (Ajax), Vaclav Cerny (FC Utrecht) en Nathan Markelo op huurbasis binnen, terwijl Gijs Smal overkwam van FC Volendam. De komst van Ajax-aanvaller Danilo Pereira is nog niet officieel. Bij NAC is Thom Haye de enige nieuweling.