Schmidt: 'Iedereen krijgt tijd om zich aan te passen, maar ik trek wel één lijn'

Schmidt: 'Iedereen krijgt tijd om zich aan te passen, maar ik trek wel één lijn'

27-07-2020 10:19
108

Roger Schmidt heeft voor ogen hoe hij PSV op zijn manier wil laten voetballen. De Duitse oefenmeester, die zijn eerste week als trainer van de Eindhovenaren erop heeft zitten, haalt daarbij veel inspiratie uit het werk van anderen.

De Brabanders moeten op een manier gaan voetballen waardoor voetballiefhebbers kunnen zien dat een team van Schmidt aan het werk is. "Louis van Gaal, Marcelo Bielsa, Diego Simeone, Jürgen Klopp, Pep Guardiola..", noemt de Duitser op in gesprek met de NOS. "Die drukken allemaal hun eigen stempel op een team. Als je hun ploeg ziet spelen, merk je dat. Je weet meteen dat zij de trainers zijn. Ik hou ervan als iemand overtuigd is van zijn speelstijl en dat niet per week verandert."

Om PSV het 'Schmidt-voetbal' aan te leren, moeten er wel nog wat meters worden gemaakt. "Dat kost natuurlijk tijd, maar ik denk dat we snel stappen kunnen zetten", zegt de hoofdtrainer van de Eindhovenaren. "Je kunt in relatief korte tijd veel bereiken. Als je als trainer een doel hebt, moet je ook weten hoe je de spelers daar naartoe brengt. De training is dan van groot belang voor de ontwikkeling van spelers."

Spelers die zich niet in het nieuwe systeem kunnen vinden, zullen het zwaar gaan krijgen. "Iemand moet de weg wijzen aan spelers, en dat is natuurlijk vooral de trainer. Iedere speler krijgt de tijd om zich aan te passen en om zich te ontwikkelen, maar je moet wel één lijn trekken."