Van Basten kritisch: 'Ik vind hem niet veel beter dan vorig seizoen bij Ajax'

Van Basten kritisch: 'Ik vind hem niet veel beter dan vorig seizoen bij Ajax'

27-07-2020 12:55
129

Matthijs de Ligt wordt de laatste maanden overladen met complimenten in Italië, maar Marco van Basten is een stuk kritischer. Hij stelt dat de twintigjarige verdediger een jaar na zijn overstap van Ajax naar Juventus nauwelijks beter is geworden.

"Ik vind hem de laatste wedstrijden niet goed spelen, ik weet niet wat dat is", analyseert Van Basten in de studio van Ziggo Sport. Dat De Ligt met een pijnlijke schouder kampt en in de kampioenswedstrijd tegen Sampdoria uitviel met een hamstringblessure, snapt San Marco wel. "Vermoeidheid, niet fit. Maar het aantal kansen dat Juventus alleen al weggeeft in de tweede helft, is enorm. Dat moet hij zichzelf ook aanrekenen."

Wedden

Meer odds

De stelling dat de Serie A de beste leerschool is voor verdedigers, veegt Van Basten van tafel. "Daar ben ik het niet mee eens. Ik vind hem niet zoveel beter dan hij vorig seizoen bij Ajax was. Hij heeft een interessant jaar voor zichzelf gehad. De Ligt had pech dat hij niet Chiellini, een echte teamspeler, naast zich heeft gehad, want dat is een betere opleider dan Bonucci. Die doet vooral zijn eigen ding."

De voormalig topspits van Ajax, AC Milan en Oranje had De Ligt liever in een ander land zien spelen. "Ik denk dat hij meer had geleerd bij Real Madrid, Barcelona of Manchester City. Bovendien had hij in Spanje in een interessantere competitie gespeeld, want de Serie A is van een minder niveau dan de landen die ik net noemde. Spanje, Engeland en Duitsland zijn momenteel beter dan de Italiaanse competitie."