Bod van 20 miljoen op Onana 'absolute onzin': 'We hebben al een topkeeper'

Bod van 20 miljoen op Onana 'absolute onzin': 'We hebben al een topkeeper'

27-07-2020 13:10 Laatste update: 13:56
82

Bayer Leverkusen heeft géén belangstelling voor Andre Onana. Dat stelt sportief directeur Simon Rolfes maandag. Hij spreekt zijn steun uit aan de huidige nummer één Lukas Hradecky.

Zondagavond pakten De Telegraaf en Voetbal International uit met het nieuws dat Leverkusen een bod heeft gedaan op Onana. Het zou gaan om twintig miljoen euro, plus bonussen. Ajax-directeur vond het bedrag te laag en wees het bod af.

Volgens Rolfes is dat allemaal niét gebeurd. "Onana is geen thema", reageert de sportief directeur van Leverkusen tegenover Kicker. Hij stelt dat Hradecky niet wordt vervangen. "Lukas heeft een goed seizoen achter de rug. We hebben een goede keeper."

Algemeen directeur Rudi Völler doet er zelfs nog een schepje bovenop. "Het is absolute onzin. We hebben met Lukas een absolute topkeeper in huis."

Hradecky maakte in de slotfase van het Duitse seizoen geen goede indruk en blunderde opzichting in de Bundesliga-wedstrijd én DFB Pokal-finale tegen Bayern München (twee keer 2-4). Leverkusen-trainer Peter Bosz zou het niet in de Finse doelman zien zitten.

Leverkusen heeft echter geen interesse in Onana als Hradecky van plan is om bij Leverkusen te blijven, klinkt het. De komst van de Ajax-doelman zou ook de ontwikkeling van Lennart Grill (21) belemmeren. Hij komt over van 1. FC Kaiserslautern.