'Acuut probleem voor Barça: nog maar één fitte centrale verdediger over'

'Acuut probleem voor Barça: nog maar één fitte centrale verdediger over'

27-07-2020 13:55
56

FC Barcelona kampt in de aanloop naar de Champions League-return tegen Napoli (8 augustus) met een acuut probleem. Trainer Quique Setién heeft nog maar één fitte centrale verdediger tot zijn beschikking.

Barça B speelde zondagavond een promotiewedstrijd tegen Sabadell (1-2). Setién wilde Ansu Fati, Riqui Puig en Ronald Araujo eigenlijk niet afstaan met oog op de Champions League-kraker tegen Napoli, maar gaf uiteindelijk toch toestemming. Uitgerekend Araujo liep een blessure op.

Op de officiële kanalen heeft Barcelona nog niets bevestigd, maar volgens Marca staat Araujo de komende tijd buitenspel met een verstuikte enkel. Het is de vraag of hij op tijd fit is voor 8 augustus, als Barça het in de achtste finale van de Champions League Napoli treft. De heenwedstrijd in februari eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Setién heeft de 21-jarige Araujo hard nodig, omdat Samuel Umtiti nog altijd geblesseerd is en achter de naam van Clément Lenglet een vraagteken staat. Op dit moment is Gerard Piqué is de enige fitte centrale verdediger. Tot overmaat van ramp is Sergio Busquets volgende week geschorst.