Ajax-aankoop op straat ontdekt: 'Hij heeft een leeuwenhart, dat gaan ze zien'

Ajax-aankoop op straat ontdekt: 'Hij heeft een leeuwenhart, dat gaan ze zien'

27-07-2020 14:56 Laatste update: 15:12
114

Ajax heeft met Mohammed Kudus een echte vechter vastgelegd. Dat zegt Joshua Awuah, een jeugdtrainer die de nu 19-jarige aanvaller als jonge jongen ontdekte op straat in het Ghanese dorpje Nima.

Ongeveer tien jaar geleden zag Awuah een negenjarig jochie aan het werk. Dat bleek Kudus te zijn. "Hij was naast de weg aan het voetballen", vertelt de trainer, die in Ghana bekend staat als de 'rasta-coach', aan VICE Sports. "Ik zag dat dat ventje goed kon voetballen. Hij had een bijzondere techniek. Ik ben dus langsgegaan bij zijn familie om te vragen of ik hem mocht gaan trainen."

Dat lukte, en via de Right to Dream-voetbalacademie in Ghana en het Deense FC Nordsjaelland is Kudus nu bij Ajax terecht gekomen. "Ik ben ontzettend blij dat hij naar Ajax gaat", laat Awuah optekenen. "De club is goed voor jonge spelers."

De aanvaller is afkomstig uit het Ghanese dorpje Nima, waar de mensen trots zijn dat 'hun' Kudus bij het grote Ajax gaat spelen. "Uit Nima komen alleen maar sterke mensen", legt Awuah uit. "Iedereen hier is dapper, we kennen geen angst. Kudus ook, die heeft een leeuwenhart. Dat gaat Ajax zien."