Advocaat wil meer spelers: 'Mijn grootste angst is dat er geen vervangers zijn'

Advocaat wil meer spelers: 'Mijn grootste angst is dat er geen vervangers zijn'

27-07-2020 15:48 Laatste update: 15:58
138

Dick Advocaat hoopt dat zijn selectie wordt uitgebreid. De trainer van Feyenoord is bang dat zijn spelersgroep te smal blijkt als er zich gedurende het seizoen blessures en schorsingen gaan voordoen.

Op een persconferentie na afloop van de eerste training van het nieuwe seizoen laat De Kleine Generaal weten dat hij op meer spelers hoopt. "Ik heb gevraagd om meer spelers, maar dat is toch een probleem", zegt Advocaat tegen de aanwezige media, geciteerd door onder meer RTV Rijnmond. "Wij hebben geen adequate vervangers als er blessures zijn. Dat is mijn grootste angst."

Als Feyenoord niet te maken krijgt met veel blessures, volstaat de huidige spelersgroep.  "Maar dat kan ook anders gaan", weet Advocaat. "Daar moeten we wel rekening mee houden. We zijn elf spelers kwijtgeraakt, waarvan vier internationals, en in de breedte hebben wij daar niets voor teruggekregen."

Een doelstelling voor het nieuwe seizoen vaststellen is moeilijk voor de ervaren hoofdtrainer van de Rotterdammers. Hij blijft dan ook voorzichtig. "Europees voetbal halen, meer kan ik er nu nog niet over zeggen."