Advocaat: 'Laten we hopen dat Berghuis de juiste keuze maakt'

Advocaat: 'Laten we hopen dat Berghuis de juiste keuze maakt'

27-07-2020 16:10 Laatste update: 16:58
60

Dick Advocaat verwacht niet dat Steven Berghuis Feyenoord voor de eerste de beste club zal verlaten. Hij hoopt dan ook dat de aanvoerder er nog een jaar aan vastplakt in Rotterdam.

Advocaat steekt niet onder stoelen of banken dat Berghuis zijn belangrijkste speler is. "Of ik kan garanderen dat hij blijft? Nee, maar dat garandeert hij zelf ook niet", zegt Advocaat op de persconferentie. "We hebben hem aanvoerder gemaakt, hij heeft een geweldig seizoen gedraaid. Hij gaat alleen weg als er een hele leuke club komt. Ik moet het allemaal nog zien, maar we hopen het niet. Laat dat duidelijk zijn."

Berghuis ligt nog tot 2022 vast bij Feyenoord. "Iedereen weet dat hij een geweldig seizoen heeft gedraaid. Je moet het nog maar afwachten of hij de ruimte krijgt bij een andere club. Hij heeft het naar z'n zin en is aanvoerder, dus laten we hopen dat hij de juiste keuze maakt", zegt Advocaat.

Advocaat prijst de daadkracht van Feyenoord. De club wist met Leroy Fer en Eric Botteghin twee basisspelers binnenboord te houden. "Ik vind het mooi van de club dat ze een poging doen om het elftal zoveel mogelijk bij elkaar te houden, ondanks de moeilijkheden die er nu zijn. Voor de coronacrisis probeerden we drie à vier echte versterkingen te halen. Dan kun je best meedoen. Nu is het een kwestie van afwachten."