'Bij Ajax hadden we een geweldig systeem, dat verdedigen makkelijk maakte'

'Bij Ajax hadden we een geweldig systeem, dat verdedigen makkelijk maakte'

27-07-2020 19:47 Laatste update: 19:49
45

Matthijs de Ligt pakte zondagavond de Serie A-titel met Juventus en draagt die prijs op aan de in februari overleden Barry Hulshoff. De Ligt was de protegé van Hulshoff, die zich over de Juventus-verdediger ontfermde in zijn jonge jaren.

"Het is heel jammer dat Barry er niet meer bij kon zijn, maar ik weet zeker dat hij van bovenaf meekijkt en trots op me is", vertelt De Ligt in gesprek met De Telegraaf. "Barry werd tijdens zijn loopbaan ook begeerd door Juventus, maar in die tijd kwamen zulke transfers minder makkelijk tot stand. Dat ik als zijn protegé nu de titel heb mogen pakken, is prachtig. En ook voor hem, want ik zal altijd aan hem denken."

De Ligt kwam wat moeizaam op gang in Italië, maar heeft zijn draai inmiddels helemaal gevonden in Turijn. "In het begin ging het moeizaam, maar dat was me bij Ajax en Oranje ook overkomen. Dus twijfelde ik niet of het goed zou komen. Dat mijn zelfvertrouwen aangetast raakte, was echter wel duidelijk", reageert De Ligt op de kritieken in Italië. 

Het verdedigen bij Juventus is totaal anders dan bij Ajax, merkte ook De Ligt. "Bij Ajax hadden we een geweldig systeem, dat verdedigen makkelijk maakte. Bij Juventus kwam ik meer in één-tegen-één-situaties en ik kan wel zeggen dat ik beter ben geworden in het pure verdedigen. Daarnaast heb ik meer ervaring en ben ik sneller geworden."