Eremetaal voor Liverpool-coach Klopp: 'Liverpool, dertig jaar... Geweldig'

Eremetaal voor Liverpool-coach Klopp: 'Liverpool, dertig jaar... Geweldig'

27-07-2020 20:55 Laatste update: 21:02
14

Jürgen Klopp heeft de Sir Alex Ferguson Trophy voor de Trainer van het Jaar gewonnen. De Duitse oefenmeester werd dit seizoen kampioen met Liverpool en wordt beloond voor die prestatie.

Sir Alex Ferguson was duidelijk tijdens de uitreiking: "Liverpool, dertig jaar... Geweldig, echt verdiend", geeft de voormalig Manchester United-coach aan. "Je persoonlijkheid was meteen zichtbaar binnen de club. Het was een geweldige prestatie."

"Ik ben echt blij", vertelt Klopp in een reactie na het goede nieuws. "Ik heb gezien welke trainers deze prijs eerder hebben gewonnen en daar zag ik een aantal hele grote Liverpool-namen", doelt hij op onder meer Kenny Dalglish. "En ik weet dat het niet honderd procent netjes is als Liverpool-manager, maar ik wil het even zeggen. Hij (Sir Alex Ferguson, red.) was de eerste Engelse manager die ik ontmoette. We hebben samen ontbeten: ik weet niet of hij het zich nog kan herinneren, maar ik wel. Het was voor mij alsof ik de paus ontmoette."

"Ik moet veel mensen bedanken", vervolgt Klopp. "Dat is makkelijk om te zeggen, maar ik doe het toch. Ik zou een lange lijst op kunnen noemen, maar het gaat om iedereen met wie ik samenwerk", sluit Klopp af.