Update: 'FC Barcelona onderhandelt met Arthur over verscheuren contract'

Update: 'FC Barcelona onderhandelt met Arthur over verscheuren contract'

27-07-2020 23:47 Laatste update: 23:44
97

Arthur en FC Barcelona liggen op ramkoers. De Braziliaanse middenvelder heeft de club laten weten dat hij niet meer terugkeert uit Brazilië. Dat betekent dat Barcelona hem niet in kan zetten in de resterende Champions League-wedstrijden.

Dat melden meerdere Spaanse media maandag. Het heeft nooit echt geboterd tussen Arthur en Barcelona. Hij voelde zich gedwongen om naar een andere club te gaan, maar naar verluidt zag de speler dat zelf helemaal niet zitten. Barcelona verkocht Arthur onlangs voor 75 miljoen euro aan Juventus en dat lijkt voor beide partijen het beste. 

Arthur is na het beëindigen van de competitie naar zijn geboorteland afgereisd en is niet van plan om nog terug te komen naar Spanje. Hij moest zich maandag melden voor een coronatest, maar kwam niet opdagen. Barcelona heeft laten weten juridische stappen te zetten als Arthur zijn plan daadwerkelijk doorzet. 

Volgens Mundo Deportivo heeft Arthur er met de pet naar gegooid nadat zijn transfer naar Juventus afgerond was. Barcelona heeft hem gewezen op de houding van Miralem Pjanic, die na dit seizoen de omgekeerde weg bewandelt, maar zich nog altijd voor de volle honderd procent inzet voor Juventus.

Update: Arthur onderhandelt met FC Barcelona over de vroegtijdige beëindiging van zijn contract. Dat meldt ESPN maandag. De Braziliaan wil geen onderdeel meer zijn van de wedstrijdselectie en heeft de club laten weten niet meer terug te keren naar Spanje. Barcelona wil een conflict in de kiem smoren en hoopt met Arthur tot overeenstemming te komen over het verscheuren van zijn verbintenis.