Sport1: Van Bommel kan na negen jaar terugkeren bij Bayern München

Sport1: Van Bommel kan na negen jaar terugkeren bij Bayern München

27-07-2020 22:13
114

Mark van Bommel wordt wederom in verband gebracht met Bayern München. Hij zou niet in beeld zijn als hoofdtrainer van het eerste elftal, maar als eindverantwoordelijke van het beloftenelftal.

Dat meldt Sport1 in Duitsland. Van Bommel zit zonder werk nadat hij eind vorig jaar ontslagen werd door PSV. Hij werd al eens vaker gelinkt aan Bayern, maar de club deelde onlangs een nieuw contract uit aan Hansi Flick, die het na het ontslag van Niko Kovac uitstekend heeft gedaan.

Bayern zoekt een opvolger voor de vertrokken Sebastian Hoeness, die maandag werd aangesteld als hoofdtrainer van TSG Hoffenheim. Bayern heeft volgens Sport1 meerdere kandidaten in het vizier en Van Bommel is er daar een van. Het Duitse medium noemt ook Miroslav Klose, Holger Seitz, Tobias Schweinsteiger (de broer van) en Mehmet Scholl. 

'Het aanstellen van de voormalig Bayern-captain zou waarschijnlijk de koninklijke oplossing zijn. Er gaan zelfs al geruchten dat hij wordt aangesteld als hoofdtrainer van de beloftenploeg', schrijft Sport1 over Van Bommel.

Ajax-trainer Erik Ten Hag was van 2013 tot 2015 trainer van het tweede van Bayern.