Update: 'Danilo haakt ergens in de komende dagen aan bij FC Twente'

Update: 'Danilo haakt ergens in de komende dagen aan bij FC Twente'

29-07-2020 00:00 Laatste update: 29-07-2020 00:00
87

De transfer van Danilo Pereira naar FC Twente is nog niet rond, laat algemeen directeur Paul van der Kraan weten. Hij hoopt dat er snel witte rook is. Danilo moet op huurbasis overkomen van Ajax. 

Media maakten al melding van een transfer van Danilo, maar het is wachten op de officiële aankondiging. Het schijnt nog te gaan om papierwerk, al zegt Van der Kraan daar niets over. "Dat is nog niet rond", zegt Van der Kraan bij Voetbaltijd over Danilo. "We zijn wel geïnteresseerd. Er zijn nog wat zaken die geregeld moeten worden. De speler wil, wij willen, maar het is nog niet rond."

Twente heeft met onder meer Nathan Markelo en Kik Pierie al huurspelers vastgelegd. De club kan simpelweg niet anders. "Wij willen kwaliteit, daar kijken we als eerste naar", zegt Van der Kraan. "Door de situatie zijn we gedwongen om naar huurspelers te kijken, maar we kijken ook naar het vastleggen van spelers. Dat is lastig. Er zijn niet veel goede spelers die uit hun contract lopen, want de hele goede hebben een doorlopend contract. Dat neemt niet weg dat er vast buitenkansjes zullen zijn. We hebben Gijs Smal (FC Volendam, red.) kunnen contracteren en ik ben ervan overtuigd dat we nog meer spelers zullen halen."

Aan transfersommen doet Twente nog niet. "Eigenlijk kunnen we dat nog niet. Daar zijn we zeer terughoudend in", zegt Van der Kraan. "De directie wil stappen maken zodat de club gezond wordt. Dat moeten we niet uit het oog verliezen. Als je transfersommen betaalt, wordt het financiële herstel lastiger."

Update: De transfer van Danilo naar FC Twente wordt snel afgerond, meldt TC/Tubantia dinsdag. Het is de bedoeling dat de Braziliaan ergens in de komende dagen aanhaakt bij de club.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie