FOX Sports heeft nieuws: tóch akkoord met Ziggo, FOX Sports 1 in standaardpakket

FOX Sports heeft nieuws: tóch akkoord met Ziggo, FOX Sports 1 in standaardpakket

28-07-2020 06:38 Laatste update: 06:44
80

Ziggo-klanten kunnen tóch FOX Sports blijven kijken, heeft de Eredivisie-zendgemachtigde dinsdagochtend bekendgemaakt. Beiden partijen hebben hun samenwerking alsnog verlengd.

Het contract tussen FOX Sports en Ziggo liep deze zomer af. Ziggo wilde aanvankelijk niet bijbetalen voor de doorgifte van de FOX Sports-beelden: het had er even alle schijn van dat de FOX-kanalen per augustus op zwart zouden gaan bij klanten van Ziggo. Inmiddels is er tóch een overeenkomst bereikt: ook de Ziggo-klanten kunnen binnenkort Eredivisie-voetbal zien, FOX Sports 1 zal bovendien tot het einde van het jaar tot het standaardpakket van Ziggo behoren.

De samenwerking tussen beide partijen zal van langere duur zijn, laat directeur Frank Rutten namens FOX Sports weten. "Dat we daarbij de komende jaren ook met Ziggo blijven samenwerken, is geweldig nieuws voor alle voetballiefhebbers. Het Nederlandse clubvoetbal is hiermee breder beschikbaar dan ooit tevoren", klinkt het. "Al twaalf jaar leveren we zo een belangrijke bijdrage aan een Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie om trots op te zijn."

De Ziggo-klanten kunnen vanaf vrijdag 31 juli getuige zijn van de Eredivisie Comeback-maand op FOX Sports. De rechtenhouder zendt dan MVV-ADO Den Haag uit, als startschot voor een maand aan oefenwedstrijden met Eredivisie- en Keuken Kampioen Divisie-clubs.