'Van Gaal zei: maar ik kan alles met 'n bal. Ah ja, Louis, maar ge hebt hem nooit'

'Van Gaal zei: maar ik kan alles met 'n bal. Ah ja, Louis, maar ge hebt hem nooit'

Gepubliceerd: dinsdag 28 juli 2020 om 08:38di 28-07-2020 om 08:38

Louis van Gaal is op donderdag 30 juli te gast in Number One, een speciale talkshow van zijn oude club Royal Antwerp FC. Presentator Erik Van Looy kijkt uit naar zijn ontmoeting met Van Gaal, die in de jaren zeventig voor The Great Old speelde en daarna wereldfaam vergaarde als trainer.

Het vaste gezicht van de razend populaire kennisquiz De Slimste Mens is al jarenlang fan van Royal Antwerp FC en heeft Van Gaal nog zien spelen in het Bosuilstadion. "Enfin, zien spelen... Ik heb hem meestal niet zien spelen. Hij was een zeer goede speler, heel technisch. Maar we mochten in die tijd maar met drie niet-Belgen spelen", vertelt Van Looy aan Het Laatste Nieuws.

Van Gaal ging hierover de discussie aan met toenmalig trainer Guy Thys, die later furore zou maken als bondscoach van België, weet Van Looy nog. "Van Gaal zei dan tegen Guy Thys: trainer, waarom sta ik niet in de ploeg? Ik kan alles met die bal. En dan zei Guy Thys: ah ja, Louis. Maar ge hebt hem nooit. En zo zijn er tientallen anekdotes. Waarvan ik gehoord heb dat Louis van Gaal ze niet zo leuk vindt..."

De uitzending van The Great Old wordt donderdagavond om 21.15 uur uitgezonden via verschillende Belgische internetplatforms. Hierin zal ook vooruit worden geblikt op de Belgische bekerfinale tegen Club Brugge, die op zaterdag 1 augustus af wordt gewerkt.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws