Romero over contact met De Jong: 'PSV heeft me niet laten verpieteren'

Romero over contact met De Jong: 'PSV heeft me niet laten verpieteren'

Gepubliceerd: dinsdag 28 juli 2020 om 08:58di 28-07-2020 om 08:58

Maximiliano Romero is vastbesloten om zich eindelijk te laten zien bij PSV. De Argentijnse spits (21) kwam in 2018 voor tien miljoen euro over van Vélez Sarsfield, maar kampte in Nederland bijna voortdurend met blessures en werd voor één jaar uitgeleend aan zijn oude club.

PSV hield hem echter nauwlettend in het oog, vertelt Romero aan het Eindhovens Dagblad. "PSV heeft me het afgelopen seizoen niet laten verpieteren", aldus de Argentijnse jeugdinternational. "John de Jong (de technisch manager in Eindhoven, red.) heeft me regelmatig gevraagd hoe het met me ging, zowel fysiek als emotioneel."

Romero is na het stilleggen van de Argentijnse competitie voor zichzelf blijven trainen en mag zich nu bewijzen aan trainer Roger Schmidt. De spits ziet wel wat in het systeem met twee aanvallers dat Schmidt voor ogen heeft. "Dan maak je een hele offensieve indruk en ik denk dat je gevaarlijker kunt zijn en de kansen beter kunt verzilveren."

Romero heeft tot dusver twee wedstrijden voor de PSV-hoofdmacht gespeeld: in de Eredivisie tegen FC Utrecht en in de Champions League tegen FC Barcelona. Daarnaast heeft hij elf Keuken Kampioen Divisie-optredens namens Jong PSV op zijn naam geschreven.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws