Vlap helpt Heerenveen aan eerste versterking: 'Hij heeft met de trainer gesproken'

Vlap helpt Heerenveen aan eerste versterking: 'Hij heeft met de trainer gesproken'

Gepubliceerd: dinsdag 28 juli 2020 om 09:36di 28-07-2020 om 09:36

Laatste update: dinsdag 28 juli 2020 om 09:40di 28-07-2020 om 09:40

Michel Vlap heeft een rol gespeeld in de eerste zomertransfer van sc Heerenveen. De geboren Fries maakte in 2019 de overstap naar Anderlecht en speelde daar samen met Sieben Dewaele, die zich maandag in het Abe Lenstra Stadion meldde.

Heerenveen huurt de 21-jarige middenvelder uit Kortrijk voor één seizoen van Paars-Wit. "Of ik Vlap nog heb gesproken? Jazeker, hij kwam naar me toe en hij had ook met de trainer (Johnny Jansen, red.) over mij gesproken", vertelt Dewaele aan Heerenveen TV. "Hij heeft ook heel veel positieve dingen over Heerenveen verteld, de manier waarop ze spelen en een overzicht van de club. Het heeft mij geholpen om deze beslissing te nemen."

Dewaele was aan het begin van het seizoen plotseling basisspeler bij Anderlecht, maar verdween na de winterstop uit beeld. In Friesland hoopt hij de draad weer op te pikken. "Omdat het belangrijk is voor mij om zo veel mogelijk wedstrijden te spelen, veel ervaring op te doen en veel progressie te boeken. En ik denk dat Heerenveen een ideale club is om dit te doen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws