Feyenoord hoeft spelers niet te testen: 'Twee weken voor aanvang competitie'

Feyenoord hoeft spelers niet te testen: 'Twee weken voor aanvang competitie'

28-07-2020 11:25
79

De KNVB geeft aan dat Feyenoord de spelers nog niet officieel elke week hoeft te testen op het coronavirus. De Rotterdamse club test medewerkers tot nu toe alleen wanneer iemand klachten heeft.

Het leek dat Feyenoord zich daarmee niet hield aan het protocol van de KNVB, waarin aangegeven wordt dat clubs in het betaald voetbal ten minste één keer per weer tests af moeten nemen. Een woordvoerder van de KNVB geeft aan dat clubs dat pas twee weken voor de start van het nieuwe Eredivisie- en Keuken Kampioen Divisie-seizoen hoeven doen.

Wedden

Meer odds

"Zo lang ze dat maar vanaf twee weken voor aanvang van de competitie doen", geeft de woordvoerder aan in gesprek met NU.nl. "We hebben daarvoor gekozen omdat we de voortgang van de competitie willen waarborgen. Als je dan positief wordt bevonden en in quarantaine moet, dan hoef je de start niet te missen."

Het coronavirus zorgt voor problemen bij meerdere clubs uit Nederland. Afgelopen week werden er besmettingen vastgesteld bij ADO Den Haag (speler en medewerker), Vitesse (Hilary Gong) en Jong AZ (lid van technische staf).