'Onana-vertrek dreigt nog steeds bij Ajax: Chelsea gaat tóch overstag'

'Onana-vertrek dreigt nog steeds bij Ajax: Chelsea gaat tóch overstag'

28-07-2020 14:17 Laatste update: 14:23
124

De transferplannen van Andre Onana beginnen vorm te krijgen, meldt Voetbal International. Bayer Leverkusen en Chelsea zijn momenteel de clubs die het meest nadrukkelijk naar de Ajax-doelman uit Kameroen lonken. 

Ajax hoopte aanvankelijk te profiteren van de 'corona-impasse' op de transfermarkt en Onana een nieuw contract voor te schotelen. Inmiddels is het spel tóch op gang gekomen. Voetbal International en De Telegraaf meldden zondag dat Bayer Leverkusen zelfs een bod had neergelegd in Amsterdam. Die Werkself ontkenden dit, maar volgens VI is Leverkusen-trainer Peter Bosz nog steeds zeer gecharmeerd van de sluitpost. Het is dan ook niet uitgesloten dat de ploeg zich nogmaals voor Onana gaat melden.

Leverkusen, dat op een vijfde plek eindigde in de Bundesliga, weet echter dat er meer clubs zijn die Onana willen binnenhalen. Zo houdt Chelsea de situatie rondom de keeper nog steeds in de gaten. The Blues weigerden in eerste instantie aan de vraagprijs van Ajax te voldoen, maar zouden nu toch overstag willen gaan. Chelsea-manager Frank Lampard is namelijk zeer ontevreden over de huidige keeper, Kepa Arrizabalaga. 

Ajax probeerde Onana te verleiden om ook volgend seizoen in Amsterdam te blijven en dacht erover na de doelman een nieuw, verbeterd contract aan te bieden. Dit plan lijkt dus alsnog te mislukken, nu de geruchten rondom Onana weer op gang komen.