Schmidt 'op achtergrond' bij PSV: 'M'n Duits is niet goed, gaan we niet proberen'

Schmidt 'op achtergrond' bij PSV: 'M'n Duits is niet goed, gaan we niet proberen'

28-07-2020 15:35 Laatste update: 15:36
86

Kapitel Schmidt is begonnen bij PSV: met de komst van de nieuwe trainer Roger Schmidt verandert er veel bij de club uit Eindhoven. Cody Gakpo en Sam Lammers vonden het 'een goede eerste week'.

"We hebben goed getraind en met de beentjes gaat het ook wel prima", geeft Gakpo aan in gesprek met de NOS na de eerste trainingsweek. "We gaan heel laat naar huis. Maar dat is geen ramp. Het is wel leuk, want dan kan je vaker trainen." Schmidt wil zijn manier van spelen zo snel mogelijk invoeren in Eindhoven, merkt Gakpo. "We moeten bij balverlies direct omschakelen. Voor de rest zullen jullie het wel zien in de wedstrijden. Of ik er niet te veel over mag zeggen? Jawel, maar dat hoeft niet toch?"

Gakpo en Lammers kregen nog niet de mogelijkheid om lang in discussie te gaan met Schmidt. "Mijn Duits is niet goed, dat gaan we niet eens proberen", lacht Lammers dan ook. "De trainer is ook nog een beetje op de achtergrond, maar hij maakt op mij een goede, rustige indruk. Er wordt wel hard getraind. We hebben loopjes gedaan, maar verder trainen we vooral veel met de bal."