Pokerspel rond Zeefuik: 'Fee die agent wil ontvangen vindt Southampton te hoog'

Pokerspel rond Zeefuik: 'Fee die agent wil ontvangen vindt Southampton te hoog'

28-07-2020 16:34 Laatste update: 16:49
62

Deyovaisio Zeefuik zei vorige week tegen RTV Noord dat technisch directeur Mark-Jan Fledderus van FC Groningen hem liever naar Southampton ziet vertrekken, in plaats van naar Hertha BSC. De reden lijkt hem te zitten in de hoogte van de transfersommen.

Southampton en Hertha BSC zijn de belangrijkste kandidaten voor de handtekening van Zeefuik, die zelf dolgraag naar Duitsland wil. "Het probleem is dat Fledderus alleen maar wil dealen met Southampton en mij die kant op pusht", zei Zeefuik. "Hij heeft zogenaamd het beste met me voor, maar ik wil zelf over mijn carrière beslissen. Ik laat Fledderus niet mijn leven bepalen. Als hij zich zo blijft opstellen, dan ga ik aan het eind van het seizoen transfervrij naar Hertha."

Wedden

Meer odds

Volgens Voetbal International heeft Southampton een akkoord met FC Groningen ter waarde van ongeveer zes miljoen euro, inclusief bonussen. Hertha wil niet verder gaan dan drie miljoen. Southampton-scout Piet Buter bevestigt de interesse in Zeefuik en stelt dat er zelfs al een persoonlijk akkoord ligt met de speler. Hij wijst naar het management van Zeefuik en dacht eerst dat het een 'heel simpele transfer' zou worden.

"De fee die hij (zaakwaarnemer, red.) wil ontvangen voor deze transfer vindt Southampton veel te hoog", zegt Buter tegen VI. "Ik heb de hoop dat het alsnog in orde komt, maar het is een ingewikkelde situatie geworden." Het gaat dus om een verschil van enkele miljoenen euro's. Overigens incasseert Ajax de helft van de transfersom.

SEG, het management van Zeefuik, ontkent het verhaal van Buter over de transferfee en noemt het 'onjuiste informatie'. Dat er al een akkoord is tussen Southampton en Zeefuik, klopt volgens SEG ook niet.