'Chelsea stelt shortlist op: 'goedkope' Onana prijkt op lijstje van drie'

'Chelsea stelt shortlist op: 'goedkope' Onana prijkt op lijstje van drie'

28-07-2020 18:42
67

Ook in Engeland wordt Andre Onana nu in verband gebracht met een transfer naar Chelsea. Volgens Sky Sports staat de 24-jarige doelman van Ajax op een shortlist van de Londenaren.

Naast Onana denkt Chelsea aan Jan Oblak en Nick Pope, aangezien manager Frank Lampard geen toekomst ziet in Kepa Arrizabalaga. De komst van Oblak lijkt echter een moeilijk verhaal te worden. Atlético Madrid wil de Sloveen niet verkopen, waardoor The Blues aan zijn gelimiteerde afkoopsom van 110 miljoen euro zouden moeten voldoen. Gezien de ambitieuze transferplannen op Stamford Bridge – onder meer Kai Havertz moet gehaald worden – is die kans klein.

Sky Sports stelt dat Onana een veel goedkopere optie is. De Kameroener wil naar de Premier League en Ajax wil naar verluidt luisteren naar aanbiedingen van dertig miljoen euro. Hij concurreert nog wel met Nick Pope, die zich bij Burnley heeft bewezen als één van de beste keepers van Engeland. Hij hield dit seizoen liefst vijftien keer de nul namens de middenmoter.

Ondertussen lijkt Kepa zijn krediet te hebben verspeeld. Vermoedelijk kiest Lampard ook in de FA Cup-finale tegen Arsenal van zaterdag voor oudgediende Willy Caballero. Chelsea incasseerde 54 tegengoals in de Premier League, het meeste van alle clubs in het linkerrijtje.