'United heeft Sancho bijna binnen: niet Van de Beek maar Grealish volgende target'

'United heeft Sancho bijna binnen: niet Van de Beek maar Grealish volgende target'

28-07-2020 19:56
60

Nu de transfer van Jadon Sancho vermoedelijk in de komende weken wordt afgerond, wil Manchester United de interesse in Jack Grealish nieuw leven inblazen. Manager Ole Gunnar Solskjaer wil zijn selectie versterken met een aanvallende middenvelder, meldt The Independent.

Volgens de Britse kwaliteitskrant kan Manchester United zich een stuk ambitieuzer opstellen op de transfermarkt nu kwalificatie voor de Champions League een feit is. Solskjaer wil meer smaken op het middenveld en zet na Sancho daarom zijn zinnen op Grealish.

De uitblinker van Aston Villa kreeg al te horen dat hij door de aanwezigheid van Paul Pogba en Bruno Fernandes niet altijd verzekerd zal zijn van een basisplaats. Desondanks ziet de 24-jarige Engelsman een transfer naar Old Trafford zitten. Een complicerende factor is de handhaving van The Villans op het hoogste niveau. De financiële noodzaak om te verkopen ontbreekt, waardoor zijn prijskaartje veel hoger is dan de eerder genoemde 55 miljoen euro.

Ook Donny van de Beek werd al meermaals gelinkt aan United, maar The Independent laat zijn naam niet vallen. Naar verluidt vraagt Ajax zo'n vijftig miljoen voor de Oranje-international. Of hij nog in beeld is bij de Premier League-grootmacht, is onduidelijk.

Naast Sancho en Grealish overweegt United zich ook te versterken met een centrale verdediger. Kalidou Koulibaly en Nathan Aké zijn de belangrijkste kandidaten, maar ook stadgenoot en concurrent Manchester City is in de race. Het is daarom niet ondenkbaar dat Chris Smalling en Alex Tuanzebe een (nieuwe) kans krijgen.