Dramatische uitschakeling Stam en Cincinnati na twee missers van Locadia

Dramatische uitschakeling Stam en Cincinnati na twee missers van Locadia

29-07-2020 07:07
21

FC Cincinnati, de ploeg van trainer Jaap Stam, is op dramatische wijze uitgeschakeld in het MLS Is Back Tournament. De Nederlands getinte formatie ging in de achtste finales na strafschoppen onderuit tegen Portland Timbers.

De Nederlanders grepen de hoofdrol aan de zijde van Cincinnati. Met Haris Medunjanin, die de negentig minuten plus penaltyserie volmaakte en de ingevallen Siem de Jong en Jürgen Locadia in de gelederen kwam de ploeg van Stam terug van een achterstand. Jaroslaw Niezgoda had de score namelijk geopend voor Portland.

Wedden

Meer odds

Tien minuten voor tijd kreeg Cincinnati echter een strafschop en ging Locadia achter de bal staan. De voormalig spits van onder meer PSV benutte de penalty, waardoor een spannende slotfase van de wedstrijd aanbrak. Daarin kreeg Locadia een dot van een kans om het in reguliere speeltijd te beslissen, maar hij schoot op aangeven van De Jong over.

Er moest een strafschoppenserie aan te pas komen om een winnaar aan te wijzen en daarin ging het mis voor de formatie van Stam. Ex-Ajacied De Jong schoot de eerste strafschop nog wel tegen de touwen, maar Locadia miste zijn tweede kans vanaf elf meter. Omdat de vierde Cincinnati-penalty, van Kendall Waston, ook niet raak ging plaatste Portland zich voor de laatste acht.