'Aké heeft geen clausule en gaat voor 'cut-price fee' naar Engelse top'

'Aké heeft geen clausule en gaat voor 'cut-price fee' naar Engelse top'

Gepubliceerd: woensdag 29 juli 2020 om 09:30wo 29-07-2020 om 09:30

De kans is groot dat Nathan Aké deze zomer voor een spotprijs op de markt komt, meldt The Telegraph. Bournemouth heeft geen degradatieclausule opgenomen in het contract van de Nederlandse verdediger, die daardoor veel minder dreigt op te leveren dan gedacht.

Aké staat in de concrete belangstelling van Manchester City, Manchester United en zijn oude club Chelsea. Het feit dat Bournemouth afgelopen weekend degradeerde uit de Premier League, maakt hem nóg interessanter. The Cherries zien zich mogelijk genoodzaakt om Aké voor een 'cut-price fee' te verkopen, omdat hij geen degradatieclausule heeft en niet meer te betalen is in het Championship.

Met de verkoop van de 25-jarige verdediger, die de ontknoping van het seizoen moest missen door een blessure, hoopt Bournemouth een financieel reddingsplan te kunnen maken voor een leven in het Championship. Vorige week werd de vraagprijs geschat op 38 miljoen euro. Na de degradatie is het onwaarschijnlijk dat Bournemouth zo hoog in de boom blijft zitten, meldt The Telegraph.

Naast Aké dreigt Bournemouth ook Callum Wilson, Josh King en David Brooks kwijt te raken. Naar verluidt zien meerdere Premier League-clubs deze zomer hun kans schoon om te shoppen op Dean Court.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws