PSV contracteert Spanjaard met Marokkaanse roots: 'Voor mij is PSV de juiste stap'

PSV contracteert Spanjaard met Marokkaanse roots: 'Voor mij is PSV de juiste stap'

29-07-2020 10:08 Laatste update: 10:21
81

PSV heeft zich versterkt met een talentvolle middenvelder. Ismael Saibari Ben El Basra, een geboren Spanjaard met Marokkaanse roots, komt over van KRC Genk.

Saibari heeft in Eindhoven een driejarig contract ondertekend en sluit per direct aan bij Jong PSV. "Ik kan niet wachten om mijn teamgenoten te leren kennen", reageert hij op de website van zijn nieuwe club.

De 1,85 meter lange middenvelder maakte in 2017 de overstap van de jeugdopleiding van Anderlecht naar die van Genk. Met die club speelde hij afgelopen seizoen in de Youth League tegen onder meer Liverpool, Napoli en Red Bull Salzburg.

"Voor mij is PSV de juiste stap", zegt Saibari. "PSV is één van de grootste clubs van Nederland. Ze zijn daarnaast internationaal ook heel bekend. Bij PSV heb je als jeugdspeler de kans om door te groeien en dat is heel belangrijk voor een jonge speler als ik."

Komend seizoen speelt Saibari voor het eerst profvoetbal. "Ik ken al een aantal spelers die in de Keuken Kampioen Divisie hebben gespeeld. Het is een goede competitie om door te groeien. De uiteindelijke stap is om PSV 1 te halen en te spelen in de Eredivisie."