'Na iedere wedstrijd met Fortuna kwamen er jongens vragen wat ik daar nog deed'

'Na iedere wedstrijd met Fortuna kwamen er jongens vragen wat ik daar nog deed'

Gepubliceerd: woensdag 29 juli 2020 om 13:31wo 29-07-2020 om 13:31

Mark Diemers heeft het gevoel dat de stap naar Feyenoord voor hem op het juiste moment kwam. De middenvelder, die deze zomer Fortuna Sittard verliet en na een lange transfersoap in De Kuip tekende , voelde zich niet meer op zijn gemak in Limburg.

Op de trainingen van Fortuna moest Diemers al vaker extra uitgedaagd worden. "Je zag dingen fout gaan, simpele dingen, waarvan je dacht: dat kan niet", zegt de 26-jarige spelmaker in een groot interview met Voetbal International. "Ik had het erover met de trainers Sjors Ultee en Kevin Hofland. Zij gaven me dan voor mezelf extra uitdagingen, zodat ik niet ging lopen mokken. Maar ik voelde wel dat ik weg moest om me verder te kunnen ontwikkelen."

Spelers van Feyenoord kwamen toen Diemers nog bij de Limburgers speelde al naar hem toe. "Na iedere wedstrijd met Fortuna kwamen er wel spelers van de tegenstander naar me toe. “Wat doe jij daar nog?”, vroegen ze dan. Voor een voetballer zijn dat de mooiste complimenten, want ook jongens van Feyenoord zeiden dat tegen me. Als je kijkt naar mijn cijfers, dan heb ik het goed gedaan."

Nu de middenvelder definitief onder contract staat bij Feyenoord moet hij met een andere druk omgaan. Mogen winnen is moeten winnen geworden. "Ik verwacht dat ik de druk van Feyenoord zal weerstaan", voorspelt hij. "Toen we vorig seizoen in De Kuip bij een 1-0 achterstand een penalty kregen, ging ik ook achter die bal staan met al dat gefluit en gejoel. Sowieso blokkeerde ik nooit als er iets op het spel stond, aan dat gevoel hou ik me vast. Ik kijk juist uit naar al het nieuwe."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws