Ongelukkige Bayern-transfer: 'Geen spijt, ook al had ik graag bij Ajax gespeeld'

Ongelukkige Bayern-transfer: 'Geen spijt, ook al had ik graag bij Ajax gespeeld'

29-07-2020 14:31
27

Edson Braafheid heeft geen spijt van zijn beslissing om Bayern München in 2009 boven Ajax te verkiezen. De linksback was al rond met de Amsterdammers, totdat hij een belletje kreeg van Louis van Gaal.

Op dat moment was Van Gaal trainer van Bayern en wilde hij Braafheid, die op dit moment in de Verenigde Staten actief is, graag bij Der Rekordmeister hebben. "Wie zou dat niet willen?", vraagt de nu 37-jarige linksback zich af in gesprek met SPOX. "Eén van de beste coaches ter wereld wil je absoluut bij één van de beste clubs ter wereld hebben. Ik dacht bij mezelf: wat kan er fout gaan?"

Het liep anders. Bij Bayern kon Braafheid zich nooit bewijzen, werd hij uitgefloten door zijn eigen fans en vertrok hij uiteindelijk met de staart tussen de benen. "Achteraf weet je het altijd beter", zegt de ex-international van Oranje. "Zou mijn carrière anders zijn geweest als ik bij Ajax had getekend in plaats van bij Bayern? Waarschijnlijk wel. Zou het beter zijn geweest? Niemand weet het."

Spijt heeft de linkspoot dus niet. "Nee, ook al is Amsterdam mijn geboorteplaats en had ik graag voor Ajax willen spelen. De tijd in München heeft me enorm gevormd. Ik leerde omgaan met druk en heb mentale kracht ontwikkeld. Daarnaast ben ik ook een betere voetballer geworden. Wie kan nou zeggen dat ze met mensen als Luca Toni en Bastian Schweinsteiger hebben getraind?"