Update: Sevilla-middenvelder Gudelj bevestigt positieve coronatest via video

Update: Sevilla-middenvelder Gudelj bevestigt positieve coronatest via video

29-07-2020 15:30 Laatste update: 20:50
59

Bij het Sevilla van Luuk de Jong is er één positieve coronatest aan het licht gekomen, zo maakt de Spaanse club woensdag bekend. Het gaat om een speler van de nummer vier van de Primera División.

In een verklaring op de clubwebsite laat Sevilla weten dat het naar omstandigheden goed gaat met de speler: hij vertoont geen symptomen, is in goede gezondheid en zit in thuisquarantaine. De besmetting kwam aan het licht na de coronatests van afgelopen zondag. 

Sevilla heeft besloten de trainingen op de club voorlopig stil te leggen. De eerste testronde na de positieve test is inmiddels afgenomen: hierbij werden er geen verdere besmettingen waargenomen. De tweede testronde is inmiddels ook afgenomen, de resultaten hiervan worden donderdag bekend. Bij Sevilla verwacht men de individuele trainingen donderdag weer te kunnen hervatten. Dit gebeurt alleen als de resultaten van de tweede testronde goed zijn.

Update: Nemanja Gudelj is de speler van Sevilla die positief heeft getest op het coronavirus. De Serviër meldt dat hij geen last heeft van symptomen. De Andalusische club liet eerder op de dag in een verklaring al weten dat het naar omstandigheden goed gaat met de speler. De voormalig middenvelder van AZ en Ajax kwam het afgelopen seizoen tot 24 optredens in de Primera División, waarvan negen als basisspeler.