Aan AZ gelinkte Pinas gaat laatste contractjaar in en sluit ADO-vertrek niet uit

Aan AZ gelinkte Pinas gaat laatste contractjaar in en sluit ADO-vertrek niet uit

29-07-2020 17:15
19

Shaquille Pinas was vorig seizoen één van de weinige lichtpuntjes bij ADO Den Haag, maar de 22-jarige verdediger gaat zijn laatste contractjaar in de Hofstad in. Waar zijn toekomst ligt, weet hij nog niet.

ADO hoopt zijn verbintenis te verlengen, maar Pinas houdt zijn opties open. "Alles ligt nu nog open", zegt hij tegen Omroep West. "Ik focus mij op ADO en kijk wat er gebeurt. Wat er tussen clubs gebeurt, is niet aan mij, dan moet je bij mijn zaakwaarnemer zijn. Je weet wel dat er wat interesse is, maar om nou te zeggen dat het concreet is… Ik voel me goed bij ADO."

De talentvolle, linksbenige mandekker werd eind mei al in verband gebracht met AZ en FC Utrecht. "Als er wat komt, dan komt er wat. Dat is dan goed voor ADO en goed voor mij. Een voetballer heeft ambities. Tot nu toe ligt mijn focus op ADO. Langer in Den Haag blijven? Dat is ook een optie. We zullen de komende tijd wel zien wat er op mijn pad komt."

Mocht Pinas bij ADO blijven, dan weet hij dat er flink wat concurrentie is. De Hagenaars haalden de afgelopen weken al zes nieuwe spelers, waaronder twee voor de defensie. "Bijen is gewoon een hele goede verdediger. Hij was captain bij FC Twente. Boy Kemper is er bijgekomen, die heeft een aantal jaar Ajax achter zijn naam, dat is niet niks. Ik zie het als gezonde concurrentie."