'Voor een paar miljoen via de voordeur weg bij Heerenveen, misschien naar Ajax'

'Voor een paar miljoen via de voordeur weg bij Heerenveen, misschien naar Ajax'

29-07-2020 17:27
76

Ajax probeerde drie jaar geleden Arjen van der Heide weg te plukken bij sc Heerenveen, maar de aanvaller zag af van een overstap. Zijn doel is duidelijk: hij wil eerst doorbreken in het Abe Lenstra Stadion.

"Zo'n drie jaar geleden kon ik inderdaad naar Ajax, maar koos ik ervoor om bij Heerenveen te blijven. Waarom? Omdat ik hier natuurlijk voor een paar miljoen euro via de voordeur wil vertrekken", laat de inmiddels achttienjarige Van der Heide weten bij Radio Camataru, de podcast van FeanOnline. "Misschien naar een club als Ajax, wie weet. Maar ik heb het altijd hier willen maken, sinds ik een klein kind was. Vandaar."

"Toen ik vroeger naar het Abe Lenstra Stadion ging was het eerst Mika Väyrynen waar ik heel erg naar op keek. Daarna kwam de aanval met Oussama Assaidi, Bas Dost en Luciano Narsingh. Daar heb ik wel écht van genoten", vertelt de linksbuiten, die in Friesland Chidera Ejuke voor zich moet dulden in de pikorde. Hij kwam het afgelopen seizoen niet verder dan vijf korte invalbeurten in de Eredivisie.