Kabore verruilt Mechelen na mislukte stage bij Ajax voor Manchester City

Kabore verruilt Mechelen na mislukte stage bij Ajax voor Manchester City

Gepubliceerd: woensdag 29 juli 2020 om 18:12wo 29-07-2020 om 18:12

Issa Kabore heeft een droomtransfer te pakken, de Burkinees verruilt KV Mechelen voor Manchester City. Dat maakt de Belgische club woensdag bekend. De negentienjarige vleugelverdediger was vorig jaar nog op proef bij Ajax.

Kabore kwam in Amsterdam niet in aanmerking voor een contract, waarna hij Rahimo FC uit zijn geboorteland wel verruilde voor Mechelen. Hij debuteerde pas in februari voor de Belgische club, maar stond sindsdien steevast in de basis. Met zijn goede prestaties speelde hij zich in de kijker bij Manchester City, dat hem komend seizoen nog wel bij Mechelen stalt.

"Dit is een win-winsituatie voor beide partijen. De speler droomde al lang van de Premier League, nu kan hij bij ons rustig die stap voorbereiden. City heeft een duidelijk traject voor ogen en gaf aan dat onze club belangrijk is voor de ontwikkeling van Kabore. Op deze manier kunnen we hem ook nog wat langer in Mechelen houden", stelt sportief directeur Tom Caluwé.

Kaboré is een goede vriend van Ajax-spits Lassina Traoré, die eveneens afkomstig is uit de opleiding van Rahimo. Volgens Voetbal International stond hij ook in de belangstelling van AS Monaco, Lille OSC, Olympique Lyon, Juventus en VfL Wolfsburg

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws