De Bruyne troeft Liverpool-trio af in BBC-verkiezing, ook Miedema in de prijzen

De Bruyne troeft Liverpool-trio af in BBC-verkiezing, ook Miedema in de prijzen

29-07-2020 19:33
20

Kevin De Bruyne en Vivianne Miedema zijn door de BBC uitgeroepen tot Speler van het Seizoen in Engeland. De Belg van Manchester City en de spits van Arsenal kregen de meeste stemmen in de verkiezing van de Britse omroep.

Manchester City eindigde dit seizoen op een straatlengte achterstand van kampioen Liverpool in de Premier League, maar de bezoekers van de BBC kenden geen twijfel. De 29-jarige De Bruyne kreeg liefst 45 procent van de stemmen, waarmee hij Liverpool-drietal Jordan Henderson (27 procent), Sadio Mané (11) en Virgil van Dijk aftroefde. Henderson werd eerder door Britse pers wél verkozen als Speler van het Jaar.

Ook Miedema won met grote overmacht. De Oranje Leeuwin was topscorer van de afgebroken competitie met zestien goals en werd door de Britse pers ook al aangewezen als de beste. Ze blijft Bethany England van kampioen Chelsea opnieuw ruim voor met 67 procent om 28 procent.

Jürgen Klopp van Liverpool werd Manager van het Seizoen, The Reds-verdediger Trent Alexander-Arnold het Talent van het Seizoen en Southampton-spits Danny Ings was volgens de BBC-bezoekers de Verrassing van het Seizoen.