Pierie baalt van Ajax-avontuur: 'Niet kunnen omzetten in speelminuten'

Pierie baalt van Ajax-avontuur: 'Niet kunnen omzetten in speelminuten'

Gepubliceerd: woensdag 29 juli 2020 om 20:13wo 29-07-2020 om 20:13

Kik Pierie geeft toe dat hij meer had gehoopt van zijn tijd bij Ajax. De twintigjarige verdediger is blij met het perspectief dat FC Twente voor hem schetste.

Pierie speelde 71 duels voor sc Heerenveen, voordat hij de overstap maakte naar Ajax. Daar kwam hij geen enkele keer in actie voor het eerste elftal. "Natuurlijk baal je ervan hoe het gelopen is", zegt de linkspoot tegen De Telegraaf. "In het begin was het aan alles wennen. Aan de stad, het op jezelf wonen, het andere niveau en de andere mentaliteit. Maar ik heb het daarna helaas niet kunnen omzetten in speelminuten."

"Op een gegeven moment moet je dat van je afzetten en ook weer vooruit kijken", vervolgt Pierie. "Daarom hoop ik hier bij FC Twente veel te gaan spelen. De trainer en de technisch directeur hebben het plan om aanvallend voetbal van achteruit te gaan spelen en dat past goed bij mij. Zij zien daarin voor mij rol weggelegd bij het uitzetten van de lijnen, omdat ik een voetballende verdediger ben. Ik denk dat ik goed pas bij de visie van FC Twente."

Pierie is naast Nathan Markelo, Vaclav Cerny en Gijs Smal één van de vier nieuwelingen in Enschede. Directeur Jan Streuer bevestigt aan RTV Oost dat er twee aanvallers onderweg zijn, waaronder hoogstwaarschijnlijk Danilo Pereira van Ajax. "Daarmee wordt het geraamte van het nieuwe team wel zichtbaar", stelt coach Ron Jans.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Pierie heeft de kwaliteiten om te slagen bij Ajax

Ja
41%
Nee
59%
(4763 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws