Veltman sluit imposant Ajax-hoofdstuk af en wordt gepresenteerd in Brighton

Veltman sluit imposant Ajax-hoofdstuk af en wordt gepresenteerd in Brighton

Gepubliceerd: woensdag 29 juli 2020 om 22:25wo 29-07-2020 om 22:25

Laatste update: donderdag 30 juli 2020 om 10:08do 30-07-2020 om 10:08

Joël Veltman heeft na negentien jaar afscheid genomen van Ajax. De verdediger is afgereisd naar Zuid-Engeland en heeft zich verbonden aan Brighton & Hove Albion.

De nummer vijftien van het net beëindigde Premier League-seizoen heeft de deal bevestigd via de officiële kanalen. Ook Ajax heeft de deal bevestigd. De 28-jarige Noord-Hollander tekent een driejarig contract: de nieuwe nummer 34 van The Seagulls komt landgenoot Davy Pröpper tegen bij zijn nieuwe club. Over de transfersom doen beide partijen geen uitspraken.

Veltman maakte er nooit een geheim van dat hij ooit een buitenlands avontuur wilde maken: afgelopen zomer hield Ajax hem nog in Amsterdam, nu is het wél zover. "Hij kijkt ernaar uit om de uitdaging aan te gaan. En wij kijken ernaar uit om met hem samen te werken", laat Brighton-manager Graham Potter weten. "Joël is een excellente, veelzijdige verdediger die ook sterk is aan de bal. Hij heeft bovendien volop ervaring opgedaan bij Ajax en het Nederlandse nationale team."

Voor Veltman is er een imposant hoofdstuk uit zijn leven ten einde gekomen. De verdediger meldde zich in 2002 bij Ajax en neemt negentien jaar later afscheid. In de tussentijd won hij drie landstitels, één KNVB Beker en twee Johan Cruijff Schalen met de Amsterdammers.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws