Veltman sprak met Van der Sar en Pröpper én pakt nummer 34: 'Appie zou trots zijn'

Veltman sprak met Van der Sar en Pröpper én pakt nummer 34: 'Appie zou trots zijn'

29-07-2020 23:25 Laatste update: 23:47
130

Voor Joël Veltman is een lang gekoesterde wens in vervulling gegaan. De 28-jarige Noord-Hollander wilde altijd al in de Premier League spelen en verruilde Ajax woensdag officieel voor Brighton & Hove Albion.

De verdediger kan niet wachten totdat hij zich mag bewijzen in de Premier League. "Ik heb er met Edwin van der Sar (oud-keeper van onder meer Fulham en Manchester United, red.) over gesproken. Qua tempo is de Premier League vergelijkbaar met de Champions League. Maar wat ik tot nu toe vier keer in één week heb meegemaakt, ga ik nu bijna elke week meemaken. Het wordt even wennen, maar ik kijk ernaar uit", heeft Veltman laten weten via de Brighton-kanalen.

De 21-voudig Oranje-international heeft ook contact gehad met een andere landgenoot: Davy Pröpper, zijn nieuwe ploeggenoot. "Ik sprak hem toen ik wist dat de transfer al rond was. Hij heeft mij goede dingen verteld over de stad en de club. De sfeer in de kleedkamer is volgens hem opperbest en dat is uiteraard belangrijk."

Veltman gaat bij Brighton met rugnummer 34 spelen, als eerbetoon aan oud-ploeggenoot Abdelhak Nouri. "Veel van zijn oud-ploeggenoten (onder wie Justin Kluivert, red.) dragen dit rugnummer. Ik weet dat hij trots is nu ik in de Premier League ga spelen", verklaart de verdediger. "Appie was een vriend van ons allemaal. We hielden van hem en we houden nog steeds van hem."

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Daar is hij dan: de nieuwe nummer 34 van @officialbhafc! Tijd voor een nieuw hoofdstuk voor @joelveltman, na negentien (!) jaar @afcajax 🆕🇬🇧

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur (@voetbalprimeur) op