Van Hanegem neemt duidelijk standpunt in: 'Mogen niets roepen, slaat nergens op'

Van Hanegem neemt duidelijk standpunt in: 'Mogen niets roepen, slaat nergens op'

30-07-2020 07:02
70

Willem van Hanegem begrijpt niet dat voetballiefhebbers klagen over de lege tribunes tijdens de wedstrijden. Volgens De Kromme is een échte voetballiefhebber allang blij dat er weer gevoetbald wordt.

"Ik heb vanaf het allereerste begin al niet meegedaan aan dat geklaag over lege tribunes", begint Van Hanegem in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Oké, er hoort publiek te zitten, maar dat kan nu gewoon nog niet. Dat betekent toch niet dat je niet meer kijkt? Je houdt toch van het spel? Ik begrijp dat niet."

Zelfs met de wedstrijden in Duitsland en Engeland, waar de titelstrijd al snel beslist was, vermaakte De Kromme zich wel. "Maar goed, Bayern München vermaakte ons met het fraaie spel en Liverpool stond al zo ver voor, dat kon onmogelijk nog spanning opleveren. Maar ook dat laatste, al die mensen die het dan Liverpool misgunden. Dan hou je niet van voetbal, denk ik. Blijkbaar zijn die mensen alleen bezig met de randzaken."

Een deel van de Nederlandse clubs is inmiddels begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Bij de oefenwedstrijden worden weer beperkt supporters toegelaten. "Maar die mogen niets roepen, dus dat slaat nergens op. Maar nogmaals, ik kijk naar het spel en als dat leuk is, is het te doen", sluit Van Hanegem af.