Eredivisie-middenmoot twijfelt over BeNeLiga: 'Alleen dan kans van slagen'

Eredivisie-middenmoot twijfelt over BeNeLiga: 'Alleen dan kans van slagen'

Gepubliceerd: donderdag 30 juli 2020 om 10:07do 30-07-2020 om 10:07

De komende weken moet er een beslissing worden genomen over het doorzetten van een BeNeLiga. Alleen wanneer er een vijf zesde meerderheid van alle Nederlandse profclubs is, kan de gezamenlijke competitie doorgezet worden.

En daar ligt nou net het probleem, weet het Algemeen Dagblad. De zes initiatiefnemende Nederlandse clubs (Ajax, PSV, Feyenoord, AZ, Vitesse en FC Utrecht) zullen de middenmoot van de Eredivisie moeten overtuigen, willen ze een BeNeLiga op gaan zetten. 'Clubs als PEC Zwolle, Sparta, Cambuur en NEC vragen zich logischerwijs af hoe hun toekomst eruitziet als de top zich verzamelt in een Beneliga met tien Nederlandse en acht Belgische clubs', zo valt er te lezen.

Het is nog te onduidelijk wat er over gaat blijven van de Nederlandse competitie, mocht de BeNeLiga doorgezet worden. Zo valt er nog niet op te maken wat een BeNeLiga de kleinere clubs, die buiten de boot vallen, financieel oplevert. 'Dat laatste wordt een cruciaal onderdeel van het verhaal, zo realiseren alle betrokkenen zich. Alleen als een Beneliga wezenlijk meer geld oplevert voor álle Belgische en Nederlandse clubs in de piramide, heeft het project kans van slagen.'

Daarnaast volgt er bij een BeNeLiga ook een probleem bij de verdeling van de Europese tickets. De kans is namelijk klein dat beide landen al hun tickets houden bij een BeNeLiga. De UEFA zou wel bereid zijn om mee te denken over deze kwestie.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Een BeNeLiga, goed idee?

(2282 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws