RKC ontbindt contract van aanvoerder: 'Vrij om zijn droom na te jagen'

RKC ontbindt contract van aanvoerder: 'Vrij om zijn droom na te jagen'

30-07-2020 10:43
23

Daan Rienstra en RKC Waalwijk gaan met onmiddellijke ingang uit elkaar. De 27-jarige aanvoerder heeft gekozen voor een buitenlands avontuur.

RKC maakt donderdagochtend bekend dat 'club en speler in goed overleg een contractontbinding overeen zijn gekomen'. Rienstra vertrekt naar het buitenland. De bestemming is vooralsnog onbekend.

"Daan kwam in 2015 bij de club en heeft in die jaren daaropvolgend ups en downs meegemaakt met onze club", reageert algemeen directeur Frank van Mosselveld. "Hij ging voorop in de strijd op het veld en was ook buiten het veld een belangrijke speler."

"Toen hij onlangs aangaf na vijf jaar RKC toe te zijn aan een nieuw buitenlands avontuur, en aan de club vroeg om mee te denken, zijn we in gesprek gegaan. Uitkomst van de gesprekken was dat voor beide partijen contractontbinding de beste optie is, zodat Daan vrij is om zijn droom na te jagen."

Rienstra kwam in de zomer van 2015 over van Heracles Almelo. Daarvoor speelde hij in de jeugd van Ajax, AZ en Feyenoord. De middenvelder speelde ruim 150 wedstrijden in Waalwijk.