'Bournemouth accepteert megabod: Aké hard op weg naar Premier League-elite'

'Bournemouth accepteert megabod: Aké hard op weg naar Premier League-elite'

Gepubliceerd: donderdag 30 juli 2020 om 12:33do 30-07-2020 om 12:33

Laatste update: donderdag 30 juli 2020 om 12:58do 30-07-2020 om 12:58

Groot nieuws uit Engeland: Nathan Aké is op weg naar Manchester City. Bournemouth heeft een megabod van de runner-up van de Premier League geaccepteerd, melden diverse media in Engeland.

Het gaat volgens een verslaggever van de BBC om een bedrag van ruim 45 miljoen euro. Even later kwamen ook onder meer Sky SportsThe Telegraph en The Daily Mail met het transfernieuws op de proppen. Met Aké heeft City-manager Josep Guardiola de gewenste linkspoot voor het centrum van de verdediging zo goed als zeker binnen.

Aké maakte de laatste jaren veel indruk in de Premier League. De Nederlandse verdediger kon echter niet voorkomen dat Bournemouth dit seizoen na vijf jaar op het hoogste niveau degradeerde naar het Championship. Door een blessure miste hij de apotheose. Aké wordt de eerste vertrekker bij Bournemouth.

De verwachting is dat Aké, die ook werd begeerd door Manchester City en zijn oude club Chelsea, deze week nog wordt gepresenteerd door Manchester City. Hij stond nog twee jaar onder contract bij Bournemouth.

Op de achtergrond volgt Feyenoord de ontwikkelingen met speciale interesse. Mocht de dertienvoudig Oranje-international voor een bedrag van 45 miljoen euro verkocht worden, dan vangt de club uit Rotterdam zo'n 500 duizend euro. Ook ADO Den Haag profiteert mee met een solidariteitsbijdrage.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is Manchester City een goede club voor Aké?

Ja
79%
Nee
21%
(3940 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws