Bom barst in België: hekkensluiter krijgt gelijk, competitiestart in gevaar

Bom barst in België: hekkensluiter krijgt gelijk, competitiestart in gevaar

Gepubliceerd: donderdag 30 juli 2020 om 13:44do 30-07-2020 om 13:44

Laatste update: donderdag 30 juli 2020 om 13:45do 30-07-2020 om 13:45

De bom is gebarsten in België. hekkensluiter Waasland-Beveren heeft donderdag gelijk gekregen van de rechter, waardoor de competitiestart over een week serieus in gevaar is.

Waasland-Beveren eindigde in het door corona afgebroken seizoen op de laatste plaats in de Jupiler Pro League. Als gevolg van de uitspraak mag de Belgische club echter niét degraderen en is het verplicht deel te nemen aan de competitie op het hoogste niveau.

Als Waasland-Beveren niet wordt opgenomen in het programma van de Jupiler Pro League, volgt er een dwangsom. De club eiste voor elke wedstrijd dat het niet mag deelnemen vijf miljoen euro. Het is nog niet duidelijk of het die som ook effectief wordt.

"Wij zijn uiteraard blij met deze uitspraak", reageert voorzitter Dirk Huyck. "We hebben altijd gezegd dat het niet eerlijk is dat de Pro League, onze belangenvereniging, beslist over het lot van een club. Ik hoop nu dat er loyaliteit en solidariteit ontstaat tussen de clubs om op de Algemene Vergadering een goede en juiste beslissing te nemen."

Vrijdag stemt de Pro League over de competitie-opzet van aankomend seizoen. Het was de bedoeling om te starten met zestien ploegen, zonder Waasland-Beveren. De Jupiler Pro League zou in het tweede weekend van augustus beginnen. Het is sterk de vraag of dat gaat lukken.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws