'Breuk blijkt niet te lijmen: einde van Veronica Inside is nabij'

'Breuk blijkt niet te lijmen: einde van Veronica Inside is nabij'

Gepubliceerd: donderdag 30 juli 2020 om 17:42do 30-07-2020 om 17:42

Laatste update: donderdag 30 juli 2020 om 18:00do 30-07-2020 om 18:00

Het definitieve einde van Veronica Inside is nabij, zo meldt het Algemeen Dagblad donderdagmiddag. Het overleg tussen Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp heeft geen soelaas geboden.

Het trio maakte al na vijf kwartier een einde aan het gesprek. Hoewel ze vrijdag nog om tafel zitten met de directie van Talpa, hoeft er geen hereniging meer te worden verwacht. Volgens het AD is de breuk niet meer te lijmen. Genee wil graag verder, Van der Gijp twijfelt ernstig, maar Derksen ziet het niet meer zitten.

In de contracten van het drietal van Veronica Inside staat dat John de Mol, eigenaar van Talpa, het programma kan opheffen als iemand opstapt. Hij kan echter ook nog een vervanger aanstellen. Eerder werd Wim Kieft al geopperd, maar die kans lijkt nu klein afgaande op de woorden van Van der Gijp na het bewuste gesprek. "Voor zeventig, tachtig procent van het Nederlandse publiek hoeft het niet meer", laat hij weten.

Derksen benadrukte dat hij geen ruzie heeft met Genee, maar hij twijfelt aan de geloofwaardigheid van het programma. De analist noemde Hélène Hendriks als mogelijke vervanger van Genee. "Daar is Talpa niet voor. Dan moet ik maar vervangen worden. Daar is ook een oplossing voor. Wim Kieft zei dat hij in zijn contract heeft staan dat hij mij opvolgt als ik opstap. Niet zo onlogisch."

De laatste dagen zette zowel Derksen als Van der Gijp de deur op een kier, maar die lijkt nu weer dicht. Derksen werd in juni de nationale schietschijf door een grap over rapper Akwasi die verkeerd viel. In de daaropvolgende uitzending van Veronica Inside, die geheel in het teken stond van het racismedebat, voelden Derksen en Van der Gijp zich belazerd door Genee.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws