Van Hanegem verrast met advies aan Chelsea: 'Daar zou ik Ziyech neerzetten'

Van Hanegem verrast met advies aan Chelsea: 'Daar zou ik Ziyech neerzetten'

Gepubliceerd: donderdag 30 juli 2020 om 21:15do 30-07-2020 om 21:15

Willem van Hanegem ziet Ajax komend seizoen als favoriet voor de titel in de Eredivisie. Volgens de Kromme zal het gemis van Hakim Ziyech zich desondanks laten voelen in Amsterdam.

"Ik denk dat het een groot verlies is", zegt Van Hanegem tegen FOX Sports. "Elke speler is te vervangen, maar het is echt een aderlating voor Ajax. Hij was het type speler waar Quincy Promes en heel Ajax bij gebaat waren. Hij kon die bal zo spelen dat je elke keer dacht dat de verdedigers er wel aan zouden komen, maar dat kwamen ze niet. Op het goede moment draaide die bal zo scherp, dat je hem zo kon binnen schieten."

Van Hanegem adviseert Chelsea echter om Ziyech niet op tien of als hangende rechtsbuiten op te stellen, maar als controleur. "Waar ik hem nu neer zou zetten is centraal op het middenveld. Ik heb Chelsea zien spelen en zij komen mensen te kort die verbinding maken tussen de achterhoede, het middenveld en de voorhoede. Hij heeft dat vermogen. Hij zal alleen nog sneller moeten handelen."

Hoewel Ziyech dus is vertrokken, heeft Ajax-trainer Erik ten Hag nog steeds weinig reden tot klagen. "Hij heeft toch een goed elftal, goed materiaal. Dat is het belangrijkste. De trainer moet heel goochem zijn en denken: ik dank god op mijn blote knieën dat ik zulke spelers onder mijn hoede heb. Laat ze gewoon lekker spelen."

Bovendien haalde Ajax al twee vervangers voor de Marokkaanse international met Antony en Kudus. "Ajax maakt een goede kans, ze hebben twee heel goede spelers gekocht", besluit Van Hanegem over de titelkansen van de Amsterdammers.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Stelling: Ziyech wordt een Premier League-ster bij Chelsea

Eens
77%
Oneens
23%
(4189 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws