Lyon vestigt hoop op Memphis voor 'grote duels' met PSG en Juventus

Lyon vestigt hoop op Memphis voor 'grote duels' met PSG en Juventus

30-07-2020 22:06
12

Memphis Depay staat aan de vooravond van zijn officiële rentree. De Nederlandse aanvaller komt vrijdagavond met Olympique Lyon in actie in de finale van de Coupe de la Ligue tegen Paris Saint-Germain, zo kondigt trainer Rudi Garcia aan.

Memphis scheurde op 15 december zijn kruisband af en begon vervolgens aan een race tegen de klok om tijd fit te raken voor het EK. Dat toernooi werd door het coronavirus uitgesteld, maar voor Lyon kan de voormalig PSV'er nu nog wel van waarde zijn.

"Memphis en Jeff Reine-Adélaïde (die eveneens terug is na een zware knieblessure, red.) zijn er klaar voor", zei trainer Rudi Garcia donderdag tijdens zijn persconferentie in aanloop naar de wedstrijd in Parijs. "Ze hebben hard gewerkt en zijn klaar voor de twee grote wedstrijden die ons te wachten staan. Het worden fantastische wedstrijden, we hebben er heel veel zin in en zitten vol motivatie."

Memphis deed begin deze maand al wedstrijdritme op. Hij maakte vier doelpunten in het met 12-0 gewonnen oefenduel met amateurclub US Port Valais. Ook speelde hij negentig minuten mee tijdens het vriendschappelijke treffen met Celtic.

In de bekerfinale tegen PSG kan Lyon de eerste prijs in acht jaar pakken en zich daarmee verzekeren van Europees voetbal volgend jaar. Volgende week vrijdag wacht de return tegen Juventus in de achtste finale van de Champions League. Het heenduel werd thuis met 1-0 gewonnen.