'Chelsea, Manchester City, Barcelona en Real hopen op komst van Alaba'

'Chelsea, Manchester City, Barcelona en Real hopen op komst van Alaba'

30-07-2020 23:44
13

Meerdere Europese topclubs houden de situatie van David Alaba bij Bayern München nauwlettend in de gaten. De 28-jarige veelzijdige verdediger ligt nog maar één jaar vast bij de Bundesliga-kampioen en zet in op een serieuze loonsverhoging.

Volgens The Telegraph tonen onder meer Chelsea en Manchester City interesse in Alaba, die mogelijk deze zomer al verkocht wordt als hij geen nieuw contract tekent. Mocht de Oostenrijker er niet uitkomen met Bayern, dan barst een strijd om zijn handtekening los. De Premier League-topclubs hebben concurrentie van Paris Saint-Germain, Real Madrid, FC Barcelona en Internazionale.

City en Chelsea zoeken beide naar defensieve versterkingen. Manager Pep Guardiola van The Citizens heeft Nathan Aké weliswaar bijna binnen, maar wil ook op linksachter nog versterking. Ook The Blues willen zowel centraal achterin als op linksback vers bloed. Voor die laatste positie zijn momenteel Ben Chilwell en Nicolás Tagliafico (Ajax) nadrukkelijk in beeld.

'Alaba biedt zich aan bij Barça'
Diario Sport speelt eveneens in op de situatie van Alaba in de Allianz Arena. De veelzijdige linkspoot zou zich al hebben aangeboden bij zijn droomclub Barcelona, dat hem vermoedelijk echter niet kan betalen door de coronacrisis. De Catalanen onderhouden wel uitstekende banden met het kamp van de speler en hopen op een transfervrije overstap in 2021, schrijft de Catalaanse sportkrant.

Bayern dreigt naast Alaba al een andere steunpilaar kwijt te raken deze zomer. Thiago heeft zijn zinnen gezet op een nieuw avontuur en mag voor dertig miljoen euro vertrekken.