'Ik geef AZ groot gelijk, maar ik snap niet dat ze Ajax niet hebben geïnformeerd'

'Ik geef AZ groot gelijk, maar ik snap niet dat ze Ajax niet hebben geïnformeerd'

Gepubliceerd: vrijdag 31 juli 2020 om 07:34vr 31-07-2020 om 07:34

Laatste update: vrijdag 31 juli 2020 om 07:53vr 31-07-2020 om 07:53

Barry van Galen is van gedachten veranderd over de poging van AZ om de nummer één-positie van Ajax in de Eredivisie over te nemen. Waar hij het eind mei 'een luizenstreek' noemde, toont het vijftigjarige clubicoon nu begrip.

"Ik geef ze groot gelijk in hun protest bij de UEFA en de KNVB over de eindstand van vorig seizoen", zegt Van Galen over AZ in een uitgebreid interview met Voetbal International. "Als het seizoen niet voorbij is, dan is het doelsaldo niet objectief. Dat had nog kunnen veranderen. Het onderlinge resultaat stond al wél vast. Dat lijkt me dan een objectiever criterium."

De manier waarop de Alkmaarse club te werk is gegaan, kan Van Galen, die in april als scout vertrok bij AZ, minder volgen. "Ik snap niet dat ze Ajax niet hebben geïnformeerd. Terwijl ze regelmatig samen aan tafel zaten. Ik had tegen Edwin van der Sar gezegd: Misschien lullig voor jullie, maar we gaan het bij AZ wel gewoon proberen. Dan had je het open gespeeld. Dat past meer bij mijn karakter."

AZ dreigt nog steeds een spoedzaak bij het internationaal sporttribunaal CAS aan te vragen als AZ op 3 augustus, bij de definitieve UEFA-verdeling van de Europese tickets, niet het directe Champions League-ticket krijgt.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Wie verdient het Nederlandse Champions League-ticket?

(3831 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws