De Boer krijgt trap na: 'Van de trainingen tot het gevoel bij het ontbijt'

De Boer krijgt trap na: 'Van de trainingen tot het gevoel bij het ontbijt'

Gepubliceerd: vrijdag 31 juli 2020 om 07:49vr 31-07-2020 om 07:49

Een gebrek aan plezier en aanvallend voetbal hebben Frank de Boer de kop gekost als trainer van Atlanta United. Dat stelt voorzitter Darren Eales. De Boer kreeg vorige week vrijdag zijn congé na een desastreus verlopen MLS Is Back Tournament.

Atlanta United, de kampioen van 2018, droop af met nul punten uit drie wedstrijden. Eales maakte het van dichtbij mee en trok zijn conclusies. "Het gaat om de richting die we op willen. Vanuit mijn perspectief was het duidelijk dat het tijd was voor verandering", laat hij weten via de officiële Major League Soccer-kanalen.

Eales mistte het spelplezier onder De Boer. "Van de trainingen tot het gevoel bij het ontbijt; zo bij het team zijn gaf ons inzicht in waar we precies staan als club. We beseften dat het beter was om uit elkaar te gaan."

Ook het voetbal onder De Boer was een probleem. "We willen prijzen winnen, maar we willen ook op een bepaalde manier spelen en dat is aanvallend. Dat is lastig. We willen wedstrijden en prijzen winnen in een stijl die past bij Atlanta United. Dat als je naar ons kijkt, dat je zeker weet dat je vermaakt wordt. Een team dat domineert. Dan ligt de lat hoog, maar die lat hebben we zelf zo hoog gelegd."

Trap na voor De Boer
Interim-trainer Stephen Glass geeft De Boer nog een trap na. "Van de buitenkant zag ik een groep die onsamenhangend was. Er was sturing nodig als het gaat om de speelstijl en dat heb ik ook gezegd. We hebben een goede spelersgroep die tot veel meer in staat is dan we hebben gezien. Bij trainingen zie ik nu weer spelplezier. De spelers willen werken en beter worden als groep. Dat heb ik al gezien."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws